Elektrische deken, dekbedden en dekbedovertrek voor de winter

Heb je last van wintervoeten, of ben jij die koukleum die zelfs met een dikke pyjama en sokken aan niet warm wordt waardoor je ’s nachts niet goed kunt slapen? Vervelend en niet nodig! Van rillingen en slapeloze nachten wordt niemand vrolijk en het zorgt voor een lusteloos gevoel gedurende de dag. We geven je dan ook graag een paar tips om de nachten zorgeloos en warm door te komen.

Elektrische deken

Veel mensen zweren erbij. De elektrische deken. Het is wel belangrijk deze op de juiste manier te gebruiken. Laat een elektrische deken nooit de gehele nacht aanstaan. Het is de bedoeling dat je de deken een uur voordat je naar bed gaat aansluit, zodat het bed als het ware voorverwarmd wordt. Na een uurtje heeft deze een heerlijke temperatuur bereikt. Zodra je in bed stapt, schakel de deken dan uit en haal deze uit bed. Je kunt nu genieten van de behaaglijke warmte waardoor je snel in slaap valt.

Dekbedden

Ook dekbedden zijn bepalend wanneer het om lichaamstemperatuur gaat. In de wintermaanden kun je het besteslapen onder een winterdekbed. Deze heeft een label met warmteklasse 1. Een dekbed met warmteklasse 1 is minimaal 8,8 cm dik. Een andere optie is een vierseizoenendekbed. Deze bestaat uit twee losse exemplaren. Een dunne variant voor de zomermaanden en een dikkere die je aan het zomerdekbed vastmaakt in de winter. Zo ontstaat er een extra dik dekbed.

Overtrekken

Ook het materiaal van het dekbedovertrek waarvoor je kiest heeft invloed op je lichaamstemperatuur. De meeste mensen staan hier niet bij stil, maar een echte koukleum dient ook hierop te letten. Het beste is te kiezen voor een dekbedovertrek van flanel. Dit is een heerlijk zacht en warm materiaal. Het bestaat deels uit wol waardoor je extra snel opwarmt en de warme lichaamstemperatuur de gehele nacht wordt behouden.

Belang van beddengoed

Het is dus wel duidelijk dat het hebben van het juiste beddengoed van belang is en voorkomt dat je ’s nachts ligt te rillen. Kijk daarom eens naar je eigen beddengoed. De kans is groot dat dit niet winterproof is. Met bovenstaande tips kom je de winter wel door!