Het belang van dekbedden, het dekbedovertrek en hoofdkussen

Jong en oud, iedereen heeft voldoende slaap nodig. Een koude nacht, of juist een te hoge temperatuur, kunnen een rusteloze nacht veroorzaken. Koude voeten die niet warm worden of het dekbed van je afslaan omdat deze simpelweg te dik is, is allesbehalve aangenaam. Iedereen heeft weleens een nacht waarin je licht te woelen en simpelweg de slaap niet kunt vatten. Maar wanneer dit zich regelmatig voordoet, zal dit resulteren in een lamlendig gevoel, diverse kwaaltjes en zullen de dagelijkse activiteiten hieronder lijden.

Tijd voor actie!

Ervan uitgaande dat je bed, matras en bedbodem prima in orde zijn en er geen medische redenen zijn voor je gebroken nachten, is de kans groot dat je beddengoed aan vervanging toe is. De meeste mensen staan hier niet bij stil, maar de kwaliteit van het beddengoed en de eigenschappen hiervan zijn factoren die een grote invloed hebben op je nachtrust. Neem je dekbed, hoofdkussen en overtrek dan ook maar eens goed onder de loep. Wellicht zijn deze verouderd en hoognodig aan vervanging toe.

Een dekbed voor ieder seizoen

Wanneer je gevoelig bent voor kou en/of warmte, kies dan voor een vierseizoenendekbed. Eigenlijk bestaat deze uit 2 aparte dekbedden die doormiddel van knopen of drukkers aan elkaar vastgemaakt kunnen worden. Het ene dekbed is dun en geschikt voor de lente en zomer, terwijl het andere dekbed dikker is. Het dikke dekbed kan warm genoeg zijn in de herfst, maar voor wie het snel koud heeft is het mogelijk onder zowel dunne als dikkere variant te slapen. Samen vormen deze twee losse dekbedden een heerlijk dik winterdekbed.

Hoofdkussen

Ook het belang van een goed hoofdkussen moet niet onderschat worden. Deze moet steun bieden aan zowel je hoofd als nek. De juiste ondersteuning zorgt voor een ontspannen slaaphouding en voorkomt vervelende klachten als een stijve nek en schouders.

Dekbedovertrek

Last but not least het dekbedovertrek. Deze biedt niet alleen bescherming aan je dekbed en is niet alleen decoratief, het materiaal heeft ook invloed op jouw slaap. Transpireer je snel, kies dan voor een katoenen overtrek. Ook satijn voelt heerlijk koel aan. Voor de koukleum is een overtrek van flanel aan te raden. Flanel is heerlijk zacht en neemt snel je lichaamswarmte op en houdt je zo de hele nacht heerlijk warm.