De eigenschappen van dekbedden en het dekbedovertrek

Heb je een heerlijk bed, voorzien van de juiste bedbodem en matras, maar slaap je toch niet zo lekker als gehoopt? Het kan zijn dat je niet het juiste beddengoed hebt of dat je beddengoed verouderd is en hoognodig aan vervanging toe is. Want wie dacht dat er geen belangrijke verschillen zijn tussen het enorme aanbod dekbedden en overtrekken heeft het goed mis.

Dekbedden

Een dekbed moet je lichaam warm houden. De gehele nacht door. Maar ook weer niet te warm, want dan ga je transpireren en slaap je alsnog niet lekker. Belangrijk is dan ook ervoor te zorgen dat de dikte van het dekbed bij jouw persoonlijke wensen maar ook bij het seizoen past. Ieder dekbed heeft een bepaalde warmteklasse. Zo staat warmteklasse 1 voor de warmste en dikste soort en is deze geschikt voor de winter en is de meest dunne variant met warmteklasse 4 juist geschikt voor de zomermaanden. Dit helpt je om te bepalen welke warmteklasse het meest geschikt is voor jou. Heb je het in de winter snel koud en in de zomer snel warm? Kies dan voor een vierseizoenendekbed. Deze bestaat uit een dikker dekbed en een dun zomerdekbed die met behulp van knopen of drukkers aan elkaar vastgemaakt kunnen worden. Samen vormen ze een heerlijk warm dekbed. In de zomer maak je ze los van elkaar en kun je onder de dunne variant slapen. Een handige en voordelige oplossing.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk kies je voor een dekbedovertrek die past bij je slaapkamerinterieur. Maar niet alleen de kleur en print zijn van belang, ook het materiaal doet ertoe. Kies in de zomer voor een dekbedovertrek van katoen. Dat ademt en zorgt voor een goede ventilatie. In de winter is juist een overtrek van flanel aan te raden. Flanel is een heerlijk zachte en warme stof die doordat deze deels uit wol bestaat, zorgt voor een extra warm en comfortabel gevoel. Is katoen of flanel niets voor jou, dan past satijn wellicht beter bij je. Deze heerlijk gladde stof heeft een zeer luxe uitstraling en maakt van jouw bed direct een echte eyecatcher.