Dekbedden en dekbedovertrek volgens de laatste trends

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe modetrends. Maar niet alleen op het gebied van mode, ook in de interieurwereld zien we constant nieuwe ontwikkelingen en hypes voorbijkomen. Van minimalistisch en strakke lijnen, tot warm en sierlijk. Alles heeft de revue inmiddels wel gepasseerd. Maar interieurtrends beperken zich niet tot meubilair en woonaccessoires, maar worden net zo goed in de slaapkamer doorgevoerd.

Hadden de meeste mensen voorheen een ledikant, tegenwoordig zijn boxsprings dé trend. Allereerst staan deze garant voor het ultieme slaapcomfort, maar daarnaast is er ook enorm veel keus uit uitvoeringen, stof- en leersoorten, poten en kleuren. Hierdoor kun je een boxspring geheel volgens jouw smaak en wensen samenstellen. Een strak leren uitvoering met rvs poten bijvoorbeeld, of juist een romantisch exemplaar met gecapitonneerd hoofdbord in een zachte stof en tint.

Ook op het gebied van bedtextiel is de keuze eindeloos. Dekbedden zijn er in diverse warmteklassen. Ben je een echte koukleum, dan kun je het beste kiezen voor een extra dik dekbed in warmteklasse 1. Dit is de dikste variant en alleen geschikt voor mensen die het erg snel koud hebben of die slapen in een koude ruimte. Warmteklasse 2 is eigenlijk het hele jaar door geschikt. Voor in de lente en nazomer is warmteklasse 3 weer ideaal en voor de warme zomermaanden of wie het erg snel warm heeft, is warmteklasse 4 aan te raden. Je kunt ook kiezen voor een vierseizoenendekbed die eigenlijk diverse warmteklassen met elkaar combineert. Het zijn eigenlijk twee losse dekbedden. Een dunne en een dikker dekbed. Aan elkaar vast vormen ze een heerlijk warm winterdekbed en afzonderlijk van elkaar een dekbed geschikt voor het nazomer en herfstperiode.

Het dekbedovertrek bepaalt uiteindelijk de uitstraling en geeft sfeer aan je slaapkamer. De keuze is dan ook eindeloos. Je kunt kiezen voor een standaard overtrek in een effen tint, maar veel leuker is om je slaapkamer een frisse look te geven met een overtrek met een vrolijke print of een opvallende kleur. Of je nu een dekbedovertrek kiest van katoen, flanel, satijn of microvezel, er is altijd een uitvoering verkrijgbaar die past bij jouw smaak, slaapkamerinterieur en budget!