Dekbedden en dekbedovertrek voor de wintermaanden

Hoewel de temperatuur nu nog zacht is, zal deze over niet al te lange tijd dalen. De wintertijd is al ingegaan en het is al vroeg donker. Hoog tijd om ons voor te bereiden op de koude periode en met name de koude nachten die gaan komen. Niets is vervelender dan ’s nachts wakker worden van de kou of door de kou juist niet goed in slaap kunnen vallen.

Natuurlijk kun je een extra dikke trui of sokken aantrekken, een extra deken of elektrische deken aanschaffen, maar veel beter is voor een echte goede oplossing te kiezen. Een dekbed geschikt voor de wintermaanden. Hier heb je ieder jaar weer profijt van en staat garant voor heerlijk comfortabele nachten. Maar welke dekbedden zijn geschikt voor de winter?

Om te bepalen of een dekbed van goede kwaliteit is en past bij jouw persoonlijke wensen, zijn er een aantal punten waarop je moet letten. Zo bepalen de tijk, vulling en warmteklasse in grote mate het comfort. Ieder dekbed is dan ook voorzien van een DIS-label. Deze afkorting staat voor: Dekbed Informatie Systeem. Zo kun je in een oogopslag zien of de eigenschappen van het dekbed bij je passen. Geef je de voorkeur aan een donzen of synthetische vulling? Dons voelt heerlijk licht en slaapt warm. Een synthetische vulling kan gewassen worden. Wanneer je de juiste vulling hebt gevonden is het van belang de warmteklasse te bepalen. Ben je een echte koukleum, kies dan voor een dekbed met warmteklasse 1. Deze zijn minimaal 8,8 cm dik en geschikt voor mensen die het snel koud hebben of in een koude ruimte slapen. Heb je het minder snel koud, dan kun je kiezen voor warmteklasse 2. Deze zijn tussen de 6,2 en 8,2 cm dik en hebben een gemiddelde isolatie. Dekbedden met warmteklasse 2 zijn dan ook de meeste mensen favoriet. Warmteklasse 3 en 4 zijn een stuk minder warm en daarom geschikt voor de lente en zomer.

Ben je bang dat een winterdekbed alleen niet warm genoeg is? Kies er dan een passend dekbedovertrek van flanel bij uit. Flanel is een heerlijk warme stof die deels uit wol bestaat en snel de lichaamswarmte aanneemt. Wanneer je onder een winterdekbed met flanellen dekbedovertrek slaapt, warm je extra snel op en blijf je de gehele nacht heerlijk warm!