Juiste dekbedden en dekbedovertrek voor heerlijk warme nachten

De zomer is nu echt voorbij. Het wordt al sneller donker en zonder paraplu kun je de deur niet meer uit. Hoewel het nog even duurt voordat het echt winter is, is het niet onverstandig om je slaapkamer nu al winterproof te maken.

DIS label

Wanneer de temperatuur daalt, is dit vooral ’s nachts en in de vroege ochtend merkbaar. Het kan je nachtrust verstoren wanneer je onder een dekbed slaapt dat je niet warm genoeg houdt. Slapen met ijskoude voeten is echt geen pretje. Zorg er dan ook voor dat je beddengoed hebt dat warm genoeg is. Vindt je het moeilijk om te kiezen uit het enorme aanbod dekbedden, kijk dan naar het DIS label. DIS staat voor Dekbed Informatie Systeem en geeft je een duidelijk overzicht van de belangrijkste eigenschappen van het dekbed. Denk hierbij aan o.a. de vulling, het gewicht en de warmteklasse. Zo kun je het aanbod goed met elkaar vergelijken wat de zoektocht naar het juiste dekbed vergemakkelijkt.

Overtrekken

Heb je een keuze kunnen maken uit het aanbod dekbedden, kijk dan ook naar het assortiment dekbedovertrekken. Overtrekken zijn in feite een beschermhoes voor je dekbed, maar zijn ook nog eens verkrijgbaar in prachtige kleuren en dessins. Hiermee voorzie je jouw bed van een compleet nieuwe look. Maar dekbedovertrek ken hebben niet alleen een beschermende en decoratieve functie, er is ook keuze uit diverse materiaalsoorten met ieder weer andere eigenschappen. Ga voorafgaand aan de aanschaf dan ook na welke materiaalsoort het beste bij je past.

Materialen

Zorg voor extra warme nachten door te kiezen voor een overtrek van flanel. Doordat deze stof deels uit wol bestaat, zijn koude nachten voorgoed verleden tijd. Vind je flanel te warm of niet prettig slapen, dan is katoen een prima keuze. Door de ademende eigenschappen zijn katoenen overtrekken verreweg het meest populair. Daarnaast voelt katoen prettig aan en is het zeer betaalbaar. Geef je de voorkeur aan een luxe uitstraling, dan is satijn echt iets voor jou. Deze gladde stof heeft een prachtige glans en geeft je slaapkamer een chique look. Heb je het juiste dekbed en een bijpassende overtrek gevonden, dan ga je heerlijke warme nachten tegemoet!