Boxspring of klassieke bedden

Comfortabele bedden zijn van groot belang voor een goede nachtrust. Sterker nog, ze zijn met recht de basis van een goede gezondheid. Wist u al dat mensen met te weinig of weinig comfortabele nachtrust tot wel 70% minder presteren ten opzichte van wanneer men wel een goede nacht aan slaap heeft Uitgerust wakker worden heeft niet enkel z’n cognitieve voordelen, maar ook fysiek voorkomt u tal van klachten welke uw prestaties kunnen ondermijnen. Daarom is het zaak goed te kijken naar het juiste bed. Maar maakt het nog uit of u een boxspring of een klassiek bed heeft.

Het klassieke bed

Het klassieke bed bestaat al honderden jaren en is in principe een grote bak met daarin een ondersteuning van metalen spiralen of een lattenbodem, waarop het matras kan rusten. Zo ligt u van de grond, wat veel voordelen met zich meebrengt. Zo is er immers minder last van kou, vocht, tocht en belangrijk in het verleden, ongedierte.

Boxspringopstelling

De uitvinding van de boxspring (ook wel hotelbed genoemd) liet niet lang op zich wachten na die van de eerste klassieke bedden. Het bestaat uit een vaak met leder of stof bekleedde bak met daarin een groot aantal veren. Hier bovenop komen nog eens het matras en topmatras, waardoor u in principe driedubbele ondersteuning heeft.

Wat zijn de verschillen

Grootste verschil is dus de ondersteuning binnenin de bak. Bij de het klassieke bed betreffen het latten of een spiraalmat, waarbij de boxspringondersteuning gebruik maakt van springveren (zoals de naam ook al aangeeft). Ander verschil is dat u bij het hotelbed iets hoger ligt. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kan dit prettiger zijn. Vaak ligt het hotelbed iets zachter dan het klassieke bed, maar dat is vaak ook net maar per model afhankelijk. Zeker met de huidige hoeveelheid aan verschillende matrassen met ieder hun eigen unieke kwaliteiten.

Wat is raadzaam

Wanneer u een nieuw bed wilt aanschaffen, kunt u best contact opnemen met uw slaapadviseur. Hier kan men dankzij hun jarenlange ervaring een uitgebreid slaapprofiel van u maken, en aan de hand daarvan een aantal tips, adviezen en aanbevelingen geven. Zij verwelkomen u graag in de showroom.

Lees Meer: - https://www.luxebedden.nl/alle-beddengoed/?type=dekbedden