De voordelen van een boxspring en goede dekbedden

Slaap is een belangrijk aspect. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat u de dag energiek en gezond doorkomt. Een goede ondergrond zorgt ervoor dat u de nachtelijke uurtjes zo efficiënt en zelfs veilig mogelijk doorkomt. Een goed bed voorkomt namelijk vervelende en pijnlijke klachten aan uw rug.

Wat is het eigenlijk?

Een boxspring is één van de meest populaire bedden. Ze koppelen uitstraling aan uniek slaapcomfort. Niet zonder reden spreken de meeste hotelketens hier hun voorkeur ten opzichte van het klassieke bed over uit! De opbouw is vrij gemakkelijk. Er is een onderframe waarin vaak veren verankerd zitten. De buitenzijde is meestal bekleed met hout, stof of leder. Bovenop de vering ligt een matras en daarboven vaak nog een topmatras voor extra comfort. Daarna wordt het geheel afgewerkt met dekbedden en kussens.

Wat zijn de grootste voordelen?

Boxsprings hebben een open structuur, wat zorgt voor een goede ventilatie van het bed. Wat voor veel mensen tevens een erg aangename ervaring is, is dat u vaak wat hoger ligt dan op een gebruikelijk bed, al is dit natuurlijk geheel persoonlijk. Wat wel zeker is, is dat u in de wintermaanden zo gemakkelijker warm blijft. En omdat ze vaak een driedubbele ondersteuning (vering, matras, topmatras) bieden, bent u altijd verzekerd van optimaal slaapcomfort, zelfs wanneer u uit medische overweging een drukverlagend matras heeft. Ook belangrijk om te weten, is dat ze vaak een langere levensduur hebben dan een gewoon bed. Dus zelfs vanuit financieel oogpunt is het een investering die zich uiteindelijk ook uitbetaalt!

Waar kan u een boxspring kopen?

Zoals gezegd, het is misschien wel de meest populaire bedvorm. Daarom mag u er zeker van zijn dat een echte beddenspeciaalzaak een ruim assortiment in huis heeft, of u nu een tweepersoons- of eenpersoonsbed wenst. Of u nu liefst een lederen of stoffen afwerking ziet. Ook handig om te weten is dat u hier direct voor nieuwe dekbedden, kussens, hoeslakens en andere artikelen bedoeld voor op en rond het bed terecht kunt. Het is zelfs mogelijk om een slaapmeting te doen om aan de hand daarvan een goed beeld te krijgen van welk matras voor u het meest geschikt is. een professionele adviseur voorziet u graag van meer informatie.