Van dekbedden tot dekbedovertrek, het heeft allemaal invloed op uw nachtrust

Een goede nachtrust begint met het juiste bed, de juiste bedbodem en matras. Maar er is meer. Hoewel de meeste mensen er misschien niet direct bij stil zullen staan, draagt ook het beddengoed bij aan een comfortabele slaap. Heeft u een goed bed, maar ligt u toch regelmatig te woelen, dan is het mogelijk dat dit wordt veroorzaakt door het verkeerde kussen of een dekbed dat niet de juiste warmteklasse heeft. Neem uw beddengoed dus eens goed onder de loep. Hoelang heeft u het al? Misschien is het hoog tijd alles te vervangen of alleen het beddengoed dat niet langer aan uw wensen voldoet.

Het hoofdkussen

Geeft uw hoofdkussen voldoende steun? Wanneer dit niet het geval is, zal dit merkbaar zijn aan een stijf gevoel in uw nek. Het kan zijn dat uw kussen te zacht is of juist te hard, of dat u een speciaal neksteun kussen nodig heeft. Om hier achter te komen, is het aan te raden langs te gaan bij een beddenspecialist en u te laten informeren over de diverse mogelijkheden en verkrijgbare vullingen. Het is dan ook mogelijk de verschillende kussens te testen zodat u direct het comfort kunt ervaren.

Het dekbed

Ook dekbedden zijn verkrijgbaar in zeer veel soorten en met allerlei vullingen. Het kan zijn dat u het snel koud heeft, of juist snel transpireert. Het is belangrijk dat uw dekbed hierop is afgestemd. Een 4-seizoenendekbed biedt in veel gevallen uitkomst. Omdat deze uit twee losse dekbedden bestaat die tijdens koude nachten aan elkaar vastgemaakt kunnen worden en het mogelijk maakt deze tijdens warme nachten weer los te maken zodat u onder een enkel dekbed kunt slapen, zorgt ervoor dat u het dekbed kunt aanpassen aan uw wensen. Vraag ernaar bij uw beddenspecialist.

De dekbedovertrekken

Vergeet ook uw dekbedovertrek niet. Het lijkt slechts een hoes om uw dekbed mee te beschermen en van een leuke kleur en of print te voorzien, maar ook het materiaal van uw dekbedovertrek speelt een rol tijdens uw nachtrust. Het kan zijn dat u overtrekken heeft die niet goed ventileren of waar u het snel warm van krijgt. Katoen is in dat geval aan te raden. Doordat katoen ‘’ademt’’ slaapt u hier prettiger onder. Heeft u het snel koud, dan kan een overtrek van flanel niet ontbreken en voor wie van luxe houdt is satijn een goede keuze. Bekijk het verkrijgbare aanbod bij uw beddenspecialist en bepaal welk materiaal het beste bij u past.