Juiste boxspring en dekbedden voor een gezonde nachtrust

We hebben allemaal een druk leven. De meeste van ons hebben een gezin, baan en daarnaast ook nog een sociaal leven. Om dit allemaal vol te blijven houden is een goede nachtrust essentieel. Wanneer je dan op de verkeerde matras slaapt en je lichaam tijdens de nachtrust niet de juiste ondersteuning krijgt, zal dit resulteren in een laag energieniveau en kan dit zelfs lichamelijke klachten veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat je iedere nacht volledig tot rust komt en de volgende dag fris en uitgeslapen wakker wordt, is een goed bed met de juiste matras en beddengoed dan ook onmisbaar.

Het populairste bed is toch wel de boxspring. Deze bedsoort zien we terug in de beste hotels vanwege het fantastische slaapcomfort. Daarnaast zien ze er ook nog eens fantastisch uit en geven ze iedere slaapkamer een luxe uitstraling. Maar niet iedere boxspring is hetzelfde. Er is keuze uit diverse matrassoorten en bijpassende topmatrassen. Om te bepalen welke soort het beste past bij jouw lichaams- en slaaphouding, is het verstandig je te laten adviseren door een professionele adviseur.

Een goede adviseur zal zijn of haar advies baseren op jouw persoonlijke wensen en budget en altijd rekening houden met jouw lichaamsbouw. In de showroom kun je alle matrassen uittesten om zo te bepalen waarop jij het beste ligt. Het juiste advies zal helpen om de beste slaapoplossing te vinden, wat zorgt voor die goede nachtrust die voor ons ieder zo belangrijk is.

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken, vergeet dan niet ook naar het beddengoed te kijken. Het belang hiervan wordt nog weleens onderschat. Wanneer je een hoofdkussen hebt dat je nek niet op de juiste manier ondersteunt, zal dit niet alleen voor een onrustige nacht zorgen, maar kunnen er ook klachten als hoofd- en nekpijn ontstaan. Ook de dekbedden dragen in grote mate bij aan een gezonde nachtrust. De juiste dikte zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur constant blijft. Een goede oplossing is een 4-seizoenendekbed. Deze bestaat uit twee losse dekbedden die wanneer het koud is aan elkaar vastgemaakt kunnen worden en juist weer losgemaakt kunnen worden wanneer het warmer is.

Heb je een keuze kunnen maken, dan zal je al snel merken dat je iedere ochtend met een uitgeslapen gevoel wakker wordt en daardoor beter kunt functioneren. En dat komt niet alleen je werkgever, maar ook je gezins- en sociale leven ten goede.