Van boxspring tot dekbedden voor het ideale comfort

Iedereen heeft er wel eens last van. Van die rusteloze nachten waarin je de slaap maar niet kunt vinden. Woelen en draaien en de volgende dag geradbraakt de dag beginnen. Slapeloosheid kan het gevolg zijn van stress en piekeren. Een andere mogelijkheid is dat je bed aan vervanging toe is. Wanneer je lichaam niet de juiste ondersteuning krijgt of je matras te hard of juist te zacht is, kun je niet comfortabel rusten. Het kan zelfs resulteren in vervelende klachten als nek- en rugpijn. Om pijnlijke spieren en gewrichten te voorkomen en eindelijk weer eens lekker te kunnen slapen, is het brengen van een bezoek aan een beddenwinkel dan ook geen overbodige luxe.

Boxsprings

Het kan zijn dat je gehele bed aan vervanging toe is. In dat geval is het een aanrader te kiezen voor een boxspring. Deze worden vanwege het hoge slaapcomfort volop in hotels gebruikt en worden dan ook vaak hotelbedden genoemd. Je ligt er iets hoger op dan op een standaard bed of ledikant. Boxsprings hebben een zeer luxe uitstraling en hebben in tegenstelling tot een gewoon bed naast een matras ook nog een topmatras. Hierdoor ontstaat een onevenaarbaar hoog ligcomfort en dit is wat deze slaapoplossing ook zo populair maakt.

Beddengoed

Natuurlijk kun je nog zo’n goede boxspring, matras en topmatras uitkiezen, wanneer het beddengoed niet in orde is, zal dit merkbaar zijn. Een kussen dat geen goede ondersteuning biedt of een dekbed dat veel te dik is, zal jouw nachtrust niet ten goede komen. Vergeet dan ook niet om te kijken of jouw beddengoed wel in orde is. Heb je nekklachten, dan is het verstandig een speciaal neksteunkussen aan te schaffen. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze voor een perfecte ondersteuning van je nek. Hierdoor kun je heerlijk ontspannen. Maar vergeet ook de dekbedden niet. Ieder lichaam is weer anders. Terwijl de één het juist snel warm heeft, is de ander juiste een koukleum. Wanneer jouw dekbed niet de juiste warmteklasse heeft, kan dit resulteren in te koude of juist veel te warme nachten. Een vierseizoenendekbed biedt uitkomst. Deze bestaat uit twee losse delen. Zo kun je zelf bepalen of je onder beide delen slaapt voor extra warmte, of deze juist los maak van elkaar om onder een enkele en dunnere variant te slapen.

Lees Meer :- https://www.luxebedden.nl/alle-boxsprings/