Van boxspring tot dekbedden

Een goede nachtrust is essentieel. Zonder voldoende slaap is het onmogelijk te functioneren. Niet alleen zorgt vermoeidheid voor een lamlendig gevoel waardoor presteren op het werk en een gezin draaiende houden onmogelijk wordt, het kan ook nog eens allerlei vervelende lichamelijke klachten veroorzaken. Om dit alles te voorkomen is een goed bed dan ook onmisbaar.

Ledikant of boxspring

Er zijn diverse soorten bedden verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een ledikant of een boxspring. Vooral deze laatste soort is erg populair. Het is een veelgebruikt bed in hotels omdat het een fantastisch ligcomfort biedt en een zeer luxe uitstraling heeft. En wie wil dit nu niet in zijn of haar eigen slaapkamer.

Matrassen en bedbodems

Niet alleen het soort bed, ook de bedbodem en matrassen hebben een groot effect op de slaaphouding en het slaapcomfort. Uiteraard is dit persoonsgebonden. Mensen met een zwaardere lichaamsbouw hebben een ander soort matras nodig dan een lichter persoon. Ook dient er te worden gekeken naar of u snel transpireert, allergieën heeft en of u gebruik maakt van een vlakke of verstelbare bedbodem. Last but not least is natuurlijk van belang wat u lekker vindt liggen. De één geeft de voorkeur aan een stevige matras, terwijl de ander juist een zachte ligging prettig vindt.Vergeet ook niet te kijken naar een goed hoofdkussen. De juiste ondersteuning van uw nek en wervels zorgen voor een goede slaaphouding en voorkomt vervelende klachten als nekpijn.

Beddengoed

Hoewel de meeste mensen er niet bij stilstaan, draagt ook het juiste dekbed bij aan een goede nachtrust. Belangrijk hierbij is de ventilatie en warmteklasse. Een populaire dekbedsoort is het vierseizoenendekbed. Deze bestaat eigenlijk uit twee losse dekbedden die in de winter aan elkaar vastgemaakt kunnen worden en zo extra warm ligt, terwijl de dekbedden in de zomer juist weer losgemaakt kunnen worden zodat u onder de dunnere variant kunt slapen.

Dekbedovertrek

Wanneer u het juiste bed, de bedbodem en de bij u passende matras heeft gevonden, is het tijd voor de finishing touch. Een bed kan dan wel heel comfortabel zijn, het is ook prettig als het een mooie uitstraling heeft en goed past bij de rest van uw slaapkamerinterieur. Kies daarom voor een dekbedovertrek in de kleuren van bijvoorbeeld uw gordijnen, of passend bij de kleur op de muren. Zo ontstaat er een mooi geheel.