Een boxspring of normale bedden. Wat zijn de grootste verschillen?

Comfortabele bedden zijn van belang voor een aangename nachtrust. Beter nog dan dat, ze zijn een belangrijk onderdeel van een goede gezondheid. Wie te weinig of geen goede nachtrust ervaart, presteert de daaropvolgende dag immers vele malen slechter ten opzichte van een uitgerust persoon. En buiten de mentale voordelen die het biedt, zijn er ook fysiek nog eens een waslijst aan belangrijke eigenschappen die een kwalitatief bed met zich meebrengt. Wie goed voor zichzelf wilt zorgen, zorgt dus voor een goede nachtrust. Maar is er dan ook nog verschil tussen een boxspring of een gewoon ledikant?

Het klassieke bed kopen

Het klassieke bed bestaat al, afhankelijk van wat als gebruikelijk wordt gezien, honderden tot zelfs duizenden jaren. De basis is een bak met daarin een ondersteuning van spiralen, latten of simpelweg een vaste bak waarop het matras komt te liggen. Hierdoor ligt u van de grond zodat koude en tocht minder invloed uitoefenen.

Boxspringopstelling

De eerste boxspring liet op zich wachten tot het begin van de 19e eeuw. Dit type wordt vaak ook wel het ‘hotelbed’ genoemd omdat vele hotelketens de voorkeur geven aan dit bed, mede dankzij de luxe uitstraling en omdat er praktischer met ruimte om wordt gegaan. Een met veren gevulde bak met daarboven een matras en topmatras zorgen voor driedubbele ondersteuning.

Wat zijn de grootste verschillen?

Het grootste verschil is dat het hotelbed meer ondersteuning biedt doordat er gebruik wordt gemaakt van drie lagen. Afhankelijk van uw eigen wensen kan dit prettiger zijn of juist weer niet. Wat vast staat, is dat hotelbedden vaak hoger liggen dan het klassieke bed maar ook dat is juist weer iets dat voornamelijk een persoonsgebonden wens betreft. Omdat er op de markt een brede verscheidenheid aan matrassen verkrijgbaar is, zit het echte belang hem voornamelijk in de juiste keuze van het matras.

Wat kiest u?

Gaat u een nieuw bed aanschaffen, dan kunt u best eens contact opnemen met een ervaren specialist. Er zijn immers net zo veel verschillende soorten bedden aanwezig als dat er wensen zijn op het gebied van wat nu echt prettig slapen is. Uw specialist vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Lees Meer :- https://www.luxebedden.nl/alle-beddengoed/?type=dekbedovertrekken