Nieuwe dekbedden en een dekbedovertrek voor uw bed kopen

Vaak is het dekbed het ondergeschoven kindje van het bed. Gaat men een nieuw bed kopen, dan blijft het vaak bij een bedbodem of boxspring en een nieuw matras. De dekbedden blijven vaak zoals ze waren. Verouderd dus. Ontzettend zonde, want een goede deken is niet alleen van belang voor de warmte tijdens het slapen, maar ook voor uw slaapcyclus en zelfs algehele gezondheid! Voor het gemak zetten we de gezondheidsvoordelen voor u op een rij.

Voor ieder weertype bruikbaar

Dekens worden vaak onderverdeeld in drie types. Zomerdekbedden, winterdekbedden en de zogeheten vierseizoenendekbedden. Deze laatste bestaan in feite uit een dikker en dunner dekbed welke gemakkelijk aan elkaar verbonden kunnen worden. Tijdens de koudste winternachten voegt u de twee dekens gemakkelijk samen terwijl het in de zomer onder enkel het dunste deel alsnog aangenaam rusten is.

Ventilatie is uw vriend

Een goede ventilatie in uw dekbed is van groot belang. Verouderde exemplaren verliezen hun ventilerend en vochtregulerend vermogen, waardoor ze al rap klam aan kunnen voelen, uw lichaamstemperatuur lastig nog constant houden en vocht, stof en schadelijke bacteriën meer mogelijkheden hebben om nadelige effecten op uw gezond te veroorzaken.

Nachtelijk ontwaken

Zoals eerder al aangehaald, hebben kwalitatieve dekbedden een positief effect op uw slaapcyclus. Omdat uw lichaamstemperatuur zo constant mogelijk blijft, heeft u minder snel last van nachtelijk ontwaken omdat het enerzijds te warm of anderzijds te koud is. Vaak duurt dit niet langer dan een minuut en heeft u het nadien niet eens meer door. Uw nachtelijke cyclus raakt er echter wel door verstoord, wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van uw nachtrust

Dekbed Informatie Systeem (DIS)

Alle dekbedden in Nederland maken gebruik van het DIS. Hierin ziet u in een handomdraai wat voor dekbed u in handen heeft. De soort vulling, gewicht, warmteklasse, gebruiks- en garantievoorwaarden staan hier allemaal in vernoemd. Zo weet u zeker dat u een juiste aankoop doet.

Dekbedovertrek

Dekenhoezen maximaliseren de levensduur van uw dekbed. Buiten dat kunt u zo gemakkelijk de uitstraling van uw bed en slaapkamer verfrissen dankzij de duizenden beschikbare kleuren en prints. Dus gaat u een nieuw bed kopen? Vergeet zeker het dekbed en het dekbedovertrek niet!