Goede dekbedden voor op uw boxspring. DIS helpt u op weg

Het matras is een vitaal onderdeel van uw boxspring. Zonder matras is het simpelweg onmogelijk om een goede maar vooral ook gezonde nachtrust te bewerkstelligen. Maar wat veel mensen nogal eens vergeten, is dat er meer onderdelen zijn die in orde moeten zijn om uzelf een perfect slaapcomfort te kunnen garanderen. Buiten matrassen zijn goede kussens en dekbedden ook van vitaal belang. Maar zeker voor wat betreft dekbedden, weten maar weinig mensen waar precies op te letten.

DIS helpt u op weg

Uw dekbedkeuze is geen gemakkelijke om te maken. U dient immers rekening te houden met verschillende zaken als omvang, dekenvulling, gewicht, warmte en meer soortgelijke zaken. Maar van buiten is het lastig beoordelen hoe aan die kwaliteiten voldaan wordt. Daarom is er een systeem op de markt gebracht die u aan de correcte informatie helpt. Dit systeem heet het ‘Dekbed Informatie Systeem’. Dikwijls wordt dit afgekort tot DIS. De belangrijkste eigenschappen van een deken worden hierbinnen benoemd en betreft onder andere:

  • Vulling

Dons, wol of synthetisch. Donsgehalte verplicht vermelden, hetzelfde geldt voor holle of gesloten synthetische vezels. Holle vezels zijn veerkrachtiger en bieden betere isolatie.

  • Afmeting

Zowel in breedte als lengte.

  • Gewichtsklasse

Door vulmaterialen verschillen dekbedden in gewicht. Vier klassen, van superlicht tot zwaar. Belangrijk voor het comfort.

  • Warmte-isolatie

Een zeer belangrijk onderdeel. Wederom onderverdeeld in vier klassen.

- Klasse 1: In koude ruimtes of wanneer u vatbaar bent voor koude.

- Klasse 2: Meest gebruikelijke klasse.

- Klasse 3: In een warme kamer. Wanneer u gevoelig bent voor warmte.

- Klasse 4: Voor in de warmste zomernachten.

Andere punten die behandeld worden in het DIS zijn bijvoorbeeld de was- en gebruiksvoorschriften, garantievoorwaarden, vulgewicht en kwalitatieve eigenschappen van de tijk. Door al deze gegevens te combineren kunt u goed voor uzelf bepalen of een deken aan uw voorwaarden voldoet. Vanzelfsprekend staat uw specialist voor u klaar wanneer u nog meer informatie wenst te hebben. Zo verzekert u zichzelf ervan dat ongeacht de situatie, altijd het juiste deken op uw boxspring ligt. Uw adviseur verwelkomt u graag in zijn of haar showroom.