Boxspring met bijhorend matras, dekbed en dekbedovertrek vinden

Een boxspring is niet alleen mooi, maar slaapt ook heerlijk. Niet voor niets geven hotelketens de voorkeur aan deze variant van het bed. En steeds meer particulieren volgen dit voorbeeld. De verkoop zit al jaren flink in de lift. En niet zonder reden. Ze bieden immers vele voordelen.

Het begin van een energiek leven

Heerlijk slapen doet u in een bed van hoogwaardige kwaliteit. Het is niet alleen prettig, maar ook gezonder om te slapen op een bed passend bij uw wensen. Ze zijn met recht de basis van een gezond en vitaal bestaan. De kwaliteit van uw slaap bepaalt immers hoe goed u de volgende dag presteren kan. Een goede ondergrond verkleint de kans op vervelende kwalen en kwetsuren aan botten, gewrichten en spieren. En daar plukt u de vruchten van.

Ledikant of boxspring?

Goede ledikanten en boxsprings hoeven niet voor elkaar onder te doen. Toch biedt de boxspringopstelling nog een aantal voordelen ten opzichte van het klassieke bed. Zo ligt men bijvoorbeeld hoger. Alhoewel dit gedeeltelijk ook op persoonlijke wensen berust, heeft het toch een feitelijk voordeel ten opzichte van normale bedden. Dichter bij de grond is er immers meer temperatuurverschil mogelijk en is er vaker tocht aanwezig. Dit heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit van uw slaap. Omdat boxspring vaak een driedubbele ondergrond bieden (bodem, matras, topper) bieden ze dikwijls ook een betere ondersteuning van het lichaam.

Wat voor matras?

Een bijzonder belangrijk onderdeel van het bed. Omdat er zoveel verschillende vullingen zijn die ieder hun eigen uitwerking op het lichaam hebben, kunt u best uw slaapspecialist vragen wat voor u de beste mogelijkheden zijn. Dit kan door het doen van bijvoorbeeld een slaap- of lighoudinganalyse.

Dekbedden en dekbedovertrek

Dekbedden bieden comfort en warmte. Ze zijn er in verschillende klassen waarbij sommigen meer geschikt zijn voor zomerse en anderen juist weer voor winterse omstandigheden. Vulling is meestal van dons, wol of synthetische materialen. Een dekbedovertrek vergroot de isolerende capaciteiten van uw deken en verlengt tevens de levensduur. Bij uw slaapspecialist hebben ze een ruim assortiment overtrekken waarmee u de uitstraling van uw bed perfect met uw slaapkamer kan laten matchen.