Nieuw bed aanschaffen Kijk eens voor een boxspring en direct ook voor nieuwe dekbedden

Het zijn de acht meest heilzame uren van de dag. En daarom is het van groot belang dat u deze zo gemakkelijk en comfortabel als maar mogelijk is doorbrengt. Gemiddeld heeft een matras een levensduur van zo`n 5 en de topmodellen gaan gemiddeld 20 jaar mee. Hierna is de puf eruit en bieden ze niet meer de correcte ondersteuning en comfort waardoor u last kunt krijgen van lichamelijke klachten en in sommige gevallen zelfs blessures. Daarom is het zeker raadzaam eens rond te kijken naar nieuwe matrassen of zelfs een volledig nieuw bed. Maar verlies ook zeker de dekbedden en kussens niet uit het oog!

Een gewoon bed of toch een boxspring?

In principe is deze keuze geheel persoonlijk. Beide hebben hun voordelen ten opzichte van de ander, maar dat voordeel moet u maar net aanspreken. Een boxspring gaat efficiënter met de ruimte om omdat er amper sprake is van een `buitenbak`. Vaak hebben ze ook een luxe uitstraling door de afwerking met hout, stof of zelfs leder. Ook ligt u iets hoger, wat veel mensen prettiger aan vinden voelen. En het heeft zijn voordelen bewezen omdat het in de winter dichter bij de grond natuurlijk kouder is. Groot voordeel van een standaard bed of ledikant is de prijs. Ze zijn vaak iets voordeliger geprijsd, maar boeten daarentegen wel vaak in aan uitstraling. Omdat de prijsverschillen vandaag de dag vrij gering zijn, is het daarom wel zo interessant eens voor iets anders dan een gewoon bed te kijken!

Dekbedden

De rol van een deken is allereerst natuurlijk om een aangename omgevingstemperatuur te verkrijgen. In de zomer kunt u daarom gebruik maken van een laken of een zogenoemd zomerdekbed, terwijl in de winter een winterdeken uitstekend van dienst is. U kunt ook voor een vierseizoenendekbed kijken. Deze kunt u gemakkelijk samenvoegen of opsplitsen waardoor u snel tegen iedere temperatuur opgewassen bent. Wist u trouwens dat een deken nog meer functies heeft? Het hoort namelijk ook vocht op te nemen, wat uw gezondheid en de gevoelstemperatuur ten goede komt.

Het hoofdkussen

Een kussen is belangrijk voor de ondersteuning van uw nek. Een verkeerd kussen kan al snel voor nekklachten zorgen. Daarom kunt u best met uw slaapspecialist overleggen wat de beste keuze is voor u. Uw persoonlijk adviseur staat graag voor u klaar.