Matrassen voor alle bedden compleet met een bijpassend dekbedovertrek

Wat voor soort matrassen zijn er?

Naast een breed assortiment bedden zijn er ook heel wat soorten matrassen te verkrijgen. Zo heeft ui keuze uit polyether (schuimrubber)matrassen, koudschuim matrassen, binnenvering/pocketvering matrassen, latex matrassen en last but not least traagschuim matrassen. Een zeer brede keus, ieder weer met andere eigenschappen. Welke soort matras het beste bij u past is afhankelijk van uw lichaamsbouw, persoonlijke wensen en budget.

Waar moet ik op letten?

Dat is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en eventueel lichamelijke klachten. Van belang is uzelf eerst goed te oriënteren en te informeren naar de voor- en nadelen van de diverse soorten. Zo is een schuimrubber matras relatief goedkoop, maar daar staat tegenover dat het weinig steun geeft en slecht ventileert. Niet echt prettig als u snel transpireert of rugklachten heeft. Een latex matras is veerkrachtig, duurzaam en geschikt voor personen met allergieën. Kijk dus eerst welke matras het beste past bij uw wensen.

Wat is het beste matras?

Vraag aan sporters of mensen die werken in ziekenhuizen welke soort matrassen ze voor de bedden gebruiken. Het antwoord zal dan zijn: een traagschuim matrassen. Dit soort matras heeft een uitstekende drukverlaging en past zich geheel aan de lichaamsvorm aan. Hierdoor slaapt u beter en worden diverse lichamelijke klachten voorkomen.

Welke materialen worden gebruikt voor een dekbedovertrek?

Er zijn verschillende materialen die gebruikt worden bij het vervaardigen van een overtrek. Alhoewel de materiaalsoorten bijna allemaal katoen als basis hebben. Het is de manier van weven die de naam van de stof bepaald. Zo zijn er overtrekken van o.a. flanel, satijn, jersey, linnen, percal en katoen verkrijgbaar. Deze stoffen hebben allemaal verschillende eigenschappen en ieder weer een andere uitstraling die het uniek maken.

Welke stof kan ik het beste nemen?

De keuze van de stof is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. U zult zich eerst moeten afvragen wat de eigenschappen van de stof zijn om te bepalen of deze bij uw wensen past. Zo voelt flanel heerlijk zacht aan en verwarmt het goed in de winter. Heeft men het echter snel warm dan kan men beter voor katoen kiezen. Satijn is extreem zacht en glad, het is heel soepel en neemt goed vocht op. Men moet wel wennen aan het glibberig gevoel van de stof en daarnaast is satijn vrij prijzig. Percal heeft dezelfde eigenschappen als satijn maar is minder glad. Velen geven hieraan de voorkeur.

Wat voor motieven zijn er?

Niet alleen het materiaal van het dekbedovertrek is van belang, het oog wil immers ook wat. Overtrekken zijn dan ook verkrijgbaar in een welhaast onuitputbaar assortiment aan designs en kleuren. Het is dus maar wat u zoekt en wat past bij het interieur van uw slaapkamer. Een rustige print in een neutrale kleur of een ingewikkeld motief dat een vrolijke swing aan de sfeer kan geven, er is een overtrek verkrijgbaar in iedere denkbare stijl. Laat u dus leiden door kleur, design en het interieur van uw slaapkamer. Zo ontstaat er een prachtig geheel.

Lees Meer: - https://www.luxebedden.nl/alle-beddengoed/?type=dekbedden