Standaard bedden of toch een boxspring kopen

Tegenwoordig zijn er honderden verschillende soorten bedvormen. Zeker een boxspring kopen wordt met de dag populairder. Zijn er intrinsieke voordelen ten opzichte van het klassieke bed of heeft het vooral een esthetische waarde? En zijn er nog andere bijzonderebedden? Een blik over de historie van het bed, tot en met de boxspring van vandaag de dag.

Het eerste bed        

Al zolang de mens er is, is er natuurlijk behoefte aan een slaapplek. De eerste mensen verzamelden bepaalde types bladeren en gras om daarop te slapen. We spreken van officieel het eerste bed toen de Egyptenaren hun matras begonnen te verhogen. Dit heeft grote voordelen, denk maar aan bijvoorbeeld het buitenhouden van ongedierte, minder tocht en minder kou. Matrassen werden gemaakt van kussens gevuld met palmtakken en bladeren. Toch was het bed niet meer dan een dikke houten plank waarop het matras lag. De Grieken zijn circa 5000 jaar geleden begonnen met het versieren van het bed.

Het moderne bed krijgt vorm

In de 16e eeuw werden de eerste ledikanten gevormd. Het bedplateau werd omspannen met touw of leer. Maar het duurde nog tot halverwege de 19e eeuw tot de uitvinding van het bed zoals we het vandaag de dag kennen, met latten- veringbodem. Rond die tijd werden ook de moderne matrassen voor het eerst vervaardigd. Een kleine 50 jaar later kon men ook de eerste boxspring kopen. Lange tijd was het geen populaire oplossing maar door moderne technologie is de boxspring steeds praktischer geworden en hedendaags is het voor vele mensen de topper onder de bedden, mogelijk aangejaagd doordat veel hotels gebruik maken van het boxspring en ze een steeds luxueuzer uitstraling krijgen.

Het bed van de toekomst

Wat er in de toekomst van het bed staat te gebeuren, blijft natuurlijk een onbekend gegeven. Wel is men nu al met nieuwe technieken bezig. De verwachting is dat er steeds meer elektronica in het bed gevonden gaat worden. Ofwel, een zogenaamd ‘’smartbed’’ welke een constante temperatuur behoudt, een lichttherapie functie heeft, ingebouwde luidsprekers en gemaakt is met nanotechnologie wat ervoor zorgt dat het bed ultra-hygiënisch en vocht- en waterafstotend wordt. De verwachting is dat deze rond 2020 in productie worden genomen.

Lees Meer: - https://www.luxebedden.nl/beddengoed/type/dekbedden/