Bedden met bijpassend dekbedovertrek. Zijn er verschillen

Wat is het?

Een dekbedhoes is een zak van textiel waarin een dekbed geplaatst kan worden en heeft meerdere functies. Allereerst heeft het een beschermende functie voor de deken. Vuil, huidschilfers en stof kunnen zo niet in het dekbed trekken. Hierdoor gaat het dekbed langer mee en hoeft deze minder vaak gewassen te worden. Dat scheelt, want niet ieder dekbed kan zomaar in de wasmachine gewassen worden.

Het comfort van een dekbedovertrek

Dekbedovertrek zorgen voor een groter slaapgemak. Als extra laag rondom de deken biedt het meer warmte. Het oppervlakte is ook zachter dan een dekbed zelf, waardoor het prettiger aanvoelt op de huid. Bijna alle dekbedhoezen zijn gemaakt van katoen, maar in verschillende kwaliteit. Afhankelijk daarvan kan u kiezen wat u het liefst op uw bedden heeft liggen.

Satijn:

Satijn kan bestaan uit 100% katoen of zijde. Het verschilt van gewoon katoen door de weefmethode. De techniek zorgt er namelijk voor dat garen zeer dicht op elkaar geweven worden. Hierdoor voelt satijn zijdezacht aan en krijgt het zijn kenmerkende glans mee. Dit geeft satijn een exclusief karakter. De zachtheid is ongeëvenaard maar het heeft als nadeel dat het vrij prijzig is.

Percal:

Ook percal bestaat uit 100% katoen. Net als bij Satijn, is de naam voornamelijk gebaseerd op de gebruikte weeftechniek. Qua kwaliteit zit percal tussen gewoon katoen en satijn in. Veel mensen vinden percal het prettigst. Dit omdat het niet zo duur en glad als satijn is maar wel eenzelfde luxe uitstraling heeft.

Katoen:

Katoen wordt veel geproduceerd. Daarom zijn katoenen overtrekken de goedkoopste oplossing als u uw bedden een nieuw uiterlijk wil geven. Katoen ademt goed en biedt dan ook een goede nachtrust. Door moderne technieken kleven er eigenlijk geen nadelen meer aan katoen. Het kan wel zo zijn dat een katoenen dekbedhoes ruw aanvoelt wanneer u percal of satijn gewend bent.

Flanel:

Flanel is een textielsoort die van meerdere materialen gemaakt kan worden. Wol, katoen of synthetisch. Als groot voordeel heeft het dat het lichaamswarmte gemakkelijk opneemt. Daarom vinden veel mensen het prettig om in de winter gebruik te maken van een dekbedovertrek van flanel. Wanneer u het daarentegen snel warm heeft, is flanel geen goede keuze.

Lees Meer: - https://www.luxebedden.nl/alle-boxsprings/