Een nieuw dekbedovertrek voor je boxspring? Er is keuze genoeg!

Na een aantal jaar ben je het wel beu, altijd dezelfde kleuren en patronen op je bed. Je bent toe aan iets nieuws maar eigenlijk weet je nog helemaal niet wat. Het oude dekbedovertrek is snel versleten en ziet er niet meer uit. Ook past het helemaal niet bij de nieuwe boxspring die onlangs is aangeschaft. Dan is het tijd voor iets nieuws zodat de slaapkamer er weer geheel modern en fris uit komt te zien.

Overtrekken en hoeslakens zijn er in alle soorten en maten. Veel gebruikte stoffen zijn gemaakt uit katoen, linnen of satijn. Bij alle stoffen geldt natuurlijk wel, dat de goedkopere sneller verkleuren en veranderen van textuur dan overtrekken die iets meer kosten. Zorg er daarom voor dat je altijd een dekbedovertrek van goede kwaliteit in huis neemt. Deze gaan langer mee en blijven er mooi uitzien. Overtrekken gemaakt van linnen, die veelal tegen lage prijzen te koop staan, hebben vaak de neiging om hard te worden. En een bed met harde lakens slaapt natuurlijk niet optimaal. Je wilt natuurlijk wel goed uitgerust wakker worden de volgende ochtend.

De verschillende stoffen kan je afstemmen op de kleur van de boxspring en de kamer. Een luxe slaapkamer vraagt om een luxe stof. Hiervoor is satijn zeer geschikt, dit glimt een beetje en geeft een luxe uitstraling aan de slaapkamer. Voor een moderne slaapkamer is het beter om te kiezen voor katoen of linnen. Deze hebben vele patronen en kleuren. Voor een rustige, abstracte slaapkamer zijn er genoeg overtrekken te vinden met allerlei moderne patronen die prima bij de slaapkamer passen.

Als laatste is het mooi om bijpassende kussens op het bed te leggen. Zo lijkt het alsof je iedere avond in een hotel slaapt met een mooi opgemaakt bed. In tegenstelling tot grote oppervlaktes, is het mogelijk om kleine kussens wel een felle en opvallende kleur te geven. Indien lakens of muren een rode, felle kleur hebben, zorgt dit vaak voor een drukke slaapkamer. Maar een aantal kleine kussentjes geven het juist een mooi accent. De slaapkamer zal er modern, luxe of klassiek uitzien als je alle onderdelen goed op elkaar afstemt.

Lees Meer :- https://www.luxebedden.nl/alle-beddengoed/?type=dekbedden